Aanmeldingen en inschrijvingen internaat

image_pdfimage_print

Het internaat Sint-Jozefscollege Aalst is verbonden aan de gelijknamige school. Dit houdt in dat we enkel nieuwe internen inschrijven wanneer zij ook wensen in te schrijven in onze school en wanneer ze instemmen met haar pedagogisch project en het internaatsreglement. Op het internaat schrijven we zowel jongens als meisjes in en dit vanaf de leeftijd van 10 jaar (5de leerjaar).

Meer informatie betreffende de inschrijvingen in de school kan u hier vinden.

Kandidaat-internen kunnen zich het hele jaar door aanmelden voor een plaats op internaat voor het huidige of voor komende schooljaren. Er werd een online formulier opgemaakt om deze aanmeldingen te verzamelen en te dateren. De datum van inzending bepaalt de volgorde op de aanmeldingslijst. Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek en rondleiding op het internaat.
Zussen of broers van huidige internen krijgen voorrang mits aanmelding vóór februari.

Omdat er mogelijks meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, nodigen we begin februari van het schooljaar voorafgaand aan het eerste jaar op internaat de eerste jongens en de eerste meisjes op de aanmeldingslijst uit om het internaat te bezoeken. Tijdens dat bezoek kunt u kennis maken met de werking van het internaat en de school. Nadien kunt u uw zoon of dochter definitief inschrijven. Gelieve een klevertje van de mutualiteit en de identiteitskaart van uw zoon/dochter alsook het laatste rapport bij de hand te hebben aub.

Indien er op dat moment kandidaten zijn die hun plaats (nog) niet wensen op te nemen, dan contacteren we de volgende kandidaten op de aanmeldingslijst. Om op tijd duidelijkheid te geven aan alle kandidaten doen we ons best om de inschrijvingsprocedure voor de paasvakantie af te ronden.

Zij-instromers (leerlingen die in een hoger jaar wensen in te stromen op internaat) kunnen zich vanzelfsprekend ook aanmelden, maar de kans om in te schrijven is elk jaar afhankelijk van het aantal vrije plaatsen in de hogere jaren. U bent uiteraard welkom om ons te contacteren om te polsen naar de huidige aantallen in de leefgroepen en de kans op inschrijving voor een van de komende jaren.

Voor verdere vragen over de inschrijvingsprocedure of het internaat in het algemeen kunt u ons steeds telefonisch (053 60 58 69) of per mail (internaat@sjcaalst.be) contacteren. We kijken ernaar uit om u binnenkort op ons internaat en onze school te mogen ontvangen.

Scroll naar boven