Projectwerk

image_pdfimage_print

Elke woensdagnamiddag bieden we onze internen enkele keuzemogelijkheden ter ontspanning. In het verleden stonden steevast verschillende sporten op de planning. Daarnaast konden onze internen er ook nog voor kiezen om te studeren.
Dit jaar willen we onze jongeren een breder aanbod geven. Gedurende 2 periodes van telkens 6 weken kunnen zij hun engagement uitspreken voor een van de projecten. Muziek, sport, tuinieren, knutselen… het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Een eerste project zullen we opstarten op woensdag 5 oktober 2022 met volgende mogelijkheden:

 • Start-2-run
  Dit project wordt begeleidt door dhr. Ward Vandersnickt, leerkracht L.O. van opleiding en verknocht aan triatlon. Vanuit zijn ervaring en expertise zal hij een 10-tal internen individueel trachten te begeleiden binnen dit project. Uiteraard hoeft zich dit niet te beperken tot 6 looptrainingen maar zullen internen een schema meekrijgen dat ze zelfstandig kunnen afwerken. Communicatie met de begeleider en feedback van de begeleider krijgen hier zeker een plaats.
  Deelname aan dit project houdt ook in dat men deelneemt aan een loopwedstrijd begin 2023.

 • Crea
  Mevr. Callebaut zal zich ontfermen over een 15-tal internen die hier willen aan deelnemen. In eerste instantie zullen ze werken aan een vooraf bepaald eindproduct.

 • Gitaarinitiatie
  Dhr. De Ridder neemt de leiding op zich in een initiatie gitaar. Hij zal hier worden bijgestaan door een intern uit de retorica. Samen trachten ze de liefde voor muziek en voor de gitaar in het bijzonder door te geven aan geïnteresseerde internen.

 • Sport en studie:
  Internen die hiervoor kiezen, kunnen als vanouds elke woensdag opnieuw een keuze maken tussen sport of studie.

Via deze projecten willen we onze internen laten op zoek gaan naar nieuwe interesses en talenten. We willen hen uitdagen nieuwe horizonten te verkennen. Een dergelijk initiatief past volgens ons perfect binnen ons opvoedingsproject.

Scroll naar boven