Nieuwe maatregelen tegen Corona

image_pdfimage_print

Week na week vernemen we dat het aantal corona-positieven opnieuw exponentieel gestegen is. Ook binnen onze internaatsmuren merken we dit. Meer en meer krijgen we te maken met afwezigheden uit voorzorg. Tot op heden zijn we binnen het internaat gevrijwaard van een positieve coronatest echter is er geen plaats voor hoogmoed. Om ons internaat trachten coronavrij te houden, zijn we van mening dat extra maatregelen noodzakelijk zijn. Vanaf heden gaan volgende maatregelen in:

  • Alle internen dragen ten allen tijde en overal een mondmasker met uitzondering van de eigen kamer, de tafel in de refter en de studiezaal (waar de minimumafstand van 1,5 meter verzekerd is). Zorg aub voor voldoende mondmaskers.
  • Extra aandacht voor het ontsmetten van de handen:
    Voor én na het eten, bij het binnen- én buitengaan van de gebouwen en bij het verlaten van de eigen kamer worden de handen ontsmet. Breng zeker ook eigen ontsmettingsgel mee in zakformaat. Na een toiletbezoek worden steeds de handen gewassen.
  • Internen vermijden lichamelijke contacten en houden afstand van elkaar.
    In de refter zullen hiertoe de zitplaatsen geschrankt worden, waarbij telkens een plaats wordt open gelaten. Activiteiten zullen worden aangepast zodat lichamelijk contact niet nodig is.

    We begrijpen dat dit geen aangename maatregelen zijn en dat deze veel inspanningen zullen vragen. Toch willen we ieder wijzen op de eigen verantwoordelijkheid die we dragen over de veiligheid van onszelf én alle medemensen.
Scroll naar boven